Iris Veterinair
 
Welkom!

Over IRIS

Op 4 maart 2010 kregen Marleen Snider, Thamar de Lange, Nienke Valen, Gerda van der Vaart, Tineke van der Reijd en Maaike van de Berg de volgende email in hun Postvak:

Beste collega vrouwelijke dierenartsen en veelal jaargenoten,

Hoe zou het zijn als we ons zouden verenigen in een netwerk van vrouwelijke dierenartsen die in het Noorden van het land? Een groep vrouwen met ambitie die elkaar versterkt, ondersteunt en waarmee je eens per kwartaal kan sparren, kletsen of leuke dingen doen. Waarmee je vragen kan delen als: wat doe ik met deze patiënt of hoe ga je om met het aansturen van de assistentes, maar ook: hoe combineer ik ons beroep met (toekomstige?) zwangerschap of kinderen, blijf ik in loondienst of ga ik associëren en zo ja in welke vorm?

Ons beroep kent vele uitdagingen en hoe mooi zou het zijn als we in plaats van de vaak gebruikelijke vijandigheid onder dierenartsen juist deel zouden uitmaken van een club die de toekomst van diergeneeskundig Noord-Nederland samen vorm geeft!

Het participeren in een netwerk is in heel veel beroepsgroepen al heel gebruikelijk, maar voor zover ik weet nog niet onder dierenartsen. Ik loop al een tijdje met dit idee rond en ben benieuwd of jullie zin hebben om met mij aan ons netwerk te bouwen. Ik heb jullie als basis genomen omdat we elkaar van de studie kennen of elkaar recentelijk gesproken en natuurlijk allemaal boven Zwolle wonen. De bedoeling is dat jullie ook weer mensen die jullie in de groep vinden passen mee gaan nemen (per definitie in een netwerk…;) )

Ik wilde voorstellen om 1x per kwartaal samen te komen/iets te gaan ondernemen. Ik heb nu gekozen voor alleen vrouwelijke gezelschapsdierenartsen maar als we er gaandeweg achter komen dat we dat anders willen kan dat natuurlijk ook. Wat ik graag van jullie wil weten is: voelen jullie ervoor om deel te nemen aan het netwerk?

Hebben jullie nog aanvullende ideeën over de vormgeving? Graag hoor voor 15 maart wat van jullie, dan kan ik daarna plannen gaan maken voor onze oprichtingsbijeenkomst!

Veterinaire groet,

Astrid Rutsen”

De reacties op deze mail waren zo positief dat we binnen een maand met 9 vrouwen (Margreet van de Beek en Maartje Trip hadden zich inmiddels ook aangesloten) aan de keukentafel zaten en was het veterinair vrouwennetwerk noord Nederland een feit!

Het grootste ei wat uiteindelijk tijdens de oprichting moest worden gelegd was de naam van ons kersverse netwerk. Thamar kwam uiteindelijk met de naam IRIS. Een vrouwelijke naam met een knipoog naar de gelijknamige film. Verder staat IRIS voor Inspirerend en Relaxed Intercollegiaal Samenzijn en dit dekt volledig onze doelstelling! 
 
 
 
E-mailen